Proces

Waarmee kan ik helpen? Welke service is gewenst?

(zero waste) recept ontwikkeling – foodstyling – persoonlijk recept – workshop

De behoefte en input

In een uitgebreid gesprek achterhalen we, wat de specifieke behoefte is. Door het ‘waarom’ van de opdracht te achterhalen, ben ik instaat om met creatieve (zero waste) oplossingen te komen en niet alleen over mooie recepten en creaties te praten. Dit resulteert vaak tot een meer gericht en zinvol ontwerp dat de ontwikkeling van het (zero waste) recept/product of styling vereenvoudigd en tevens de (food) kosten verminderd.

Het ontwerp en schrijven

Nu gaat de magie gebeuren. De inhoud van dit onderdeel is sterk afhankelijk van het recept of product en natuurlijk de bedrijfs of persoonlijke behoefte. Mijn doel is om het resultaat zo te vormen dat het overeenkomt met de bedrijfs en persoonsverwachtingen en binnen het vastgelegde tijdschema en budget valt. Je krijgt een goede indruk van de vooruitgang en geeft aan of je akkoord gaat met de volgende stap.

Testen en aanpassen

In dit stadium komen de pannen uit de kast, we gaan koken/stylen en experimenteren. De eerste test vindt plaats en ik volg het recept precies zoals het is geschreven. Alles wat ik verander wordt genoteerd en wordt later in de receptuur aangepast. Deze stap kan op jouw locatie of in mijn keuken plaatsvinden.

Fine tuning en eindcalculatie

Zijn er maar enkele aanpassingen aan de receptuur nodig, dan worden deze direct doorgevoerd. Daarna zijn we klaar voor de laatste kostenberekening. Heeft het recept meer onderliggende veranderingen nodig of voldoet het niet aan de bedrijfs of persoonlijke verwachtingen, dan zal het geheel herschreven worden. Het recept zal dan opnieuw door de testfase gaan.

Uitleg aan alle betrokkenen

Het recept of gerecht wordt voorgekookt, opgemaakt en toegelicht tot in het kleinste styling detail. Alle onduidelijkheden worden geïnventariseerd en nader uitgelegd. Dit kan plaatsvinden op jouw locatie of op afstand bijvoorbeeld via Skype.

Ondersteuning en nazorg

Tijdens de eerste twee weken is het gebruikelijk, dat jij en of jouw personeel contact met mij kan opnemen voor verdere steun of advies, mochten er onverwacht problemen optreden. Ondanks alle goede zorg kan dit natuurlijk gebeuren en dan hoor ik graag waar ik kan bijdragen aan een oplossing.