Blog

Halloween

Halloween, de avond voor Allerheiligen. Een feestdag die vooral in Ierland, Verenigd Koninkrijk, Amerika en Canada wordt gevierd. In Nederland is het steeds populairder aan het worden vandaar dat ik ietwat aandacht eraan besteed. Niet in de vorm van grote teksten met uitleg, nee, gewoon wat foto’s van leuke items die je kunt maken om een eten eens anders te serveren of wat ideeën om iemand de stuipen op het lijf te jagen.

Hot dog with bloody finger filling

Continue reading “Halloween”

Batavia Dutch Coffee 3.0

Het is alweer een tijdje geleden dat ik met dit heerlijke product een recept heb geschreven. Koffie en zoet, dat gaat altijd goed, vooral in de vorm van een taart met kardemom en chocolademousse. De icing met koude koffie van Batavia Dutch Coffee smaakt heerlijk en geeft het een veredelde uitstraling. Het maakt de taart tot een waarlijke delicatesse. De lokale pattissier/bakker zou er jaloers op zijn en zou het graag in zijn assortiment willen opnemen.

Continue reading “Batavia Dutch Coffee 3.0”

Asperge in de hoofdrol

Ja, het is weer aspergetijd en natuurlijk wordt er in het begin altijd heel veel ophef gemaakt en moet je oppassen dat je niet die uit Peru meeneemt. Ja, de supermarkt komt dan nog net niet aan de Nederlandse of die zijn gewoon te duur en ze weten dat de consument dat niet wil betalen. Anyway, dat probleem hebben we nu niet meer, we zitten midden in het seizoen en daar moet je toch van genieten. Je moet er zo genoeg van krijgen dat telkens als je het kleine huisje bezoekt je walgt van je eigen geur en je die dingen niet meer kunt zien, ook al zijn ze spot goedkoop. Ik heb een recept met groene asperges en de ietwat minder bekende korenaar asperges (geen echte asperge). Het zijn twee vriendjes en geen familie en laten zich goed combineren.

Continue reading “Asperge in de hoofdrol”

Batavia Cold Coffee and Verduijns Butter Bisuits

Mijn 2.0 gedachte over een nieuw recept met Batavia Cold Coffee.

Wat als ik de Butter Bisquits van Verduijn neem en deze twee samen breng, dat kan toch niet fout gaan. Zeker niet als twee Nederlandse producten opelkaar stoten dan moet er toch iets heel unieks uitkomen.

Here it is

Dutch Yirgacheffe Coffee-Cinnamon-Vanilla-Buttercream on Butter Biscuits with Cranberries

Continue reading “Batavia Cold Coffee and Verduijns Butter Bisuits”

Batavia Dutch Coffee

Ik had het geluk om een mooi sample van Batavia Dutch Coffee te ontvangen. Het waren 3 flesjes met hele speciale Cold Drip Coffee. Het eerste wat ik deed proeven en brainstormen wat kan ik hiermee doen!! Hier mijn eerste gedachte en er zullen meerdere volgen.

To be continued!!

Gin Tonic Granité met Ethiopische Yirgacheffe

Continue reading “Batavia Dutch Coffee”